2014-08-31

Hösten är här och det innebär workshopdags!


Igår var det tre damer som fick lära sig olika tekniker (Teknik 2) här i Alboga. Sarah höll i workshopen; det skrattades, målades och fikades. 
Det är kul med workshop även för mig som inte var "inblandad". Man får så mycket energi och det är härligt.

Sugen att gå på workshop? Vi har en introduktionskurs i Alboga lör 20/9 kl.10-13. Passar dig som är nyfiken och inte testat Chalk Paint™ innan. Vi lär oss grunderna och fika på det
Kostar 499:- och då ingår allt material samt fika. Anmäl dig till:

boras@storegardencountryliving.com

PS. Inte många platser kvar så skynda! Men kommer nya datum givetvis under hösten om du inte kan denna gång.
Ni kanske är ett gäng på er arbetsplats som vill gå på kurs?

Ring oss så kan vi säkert sy ihop något. 


tel: 0513- 600 52 

(våra öppettider tor-fre kl 11-17 lör-sön kl. 11-16) 
eller maila:

nina@storegardencountryliving.com 

Önskar skön söndag alla

Nina 

2014-08-18

Välkommen Napoleon!

Det är officiellt!

Den fantastiska, djupa, blåa kulören Napoleonic Blue, som är ny till oss i Europa, har landat. 

Bild: anniesloan.com

 Finns både som liter- och provburk.



Så snyggt, eller hur?!
Kram,

2014-08-14

Häng med oss på Chalk Paint(TM) äventyr!

Välkommen att vara med på en fantastisk inspirationsdag, tillsammans med flera Storegården vänner.

Lördag den 6:e september träffas vi kl. 9.30 i det vackra båthuset, nere vid sjön, bakom Storegårdens butik i Alboga. Där börjar vi med fika för att sedan vika tid åt en Annie Sloan Chalk Paint(TM) inspirationsstund. Vi visar några roliga och annorlunda måleriknep, med bl a hjälp av vår vän och van Chalk Paint(TM) målare, Anki Vapner. Sarah kommer också att hjälpa dig att prova på målning med våra nya, spännande, mönstrade rollers. 

Runt 11-tiden lämnar vi Storegården för att resa med buss till den fantastiska herrgården Stola, utanför Lidköping. Där väntas en privat rundvisning av huset och en sen lunch, som vi intar i herrgårdens magnifika stora salen. 

Bild: från Stola Herrgård (Storegården)

Stola Herrgård har funnits sedan medeltiden och ägdes från 1530 - 1808 av släkten Ekeblad. Nuvarande huvudbyggnad uppfördes i början av 1700-talet och är en 1700-talsdröm helt enkelt. Stola är dessutom en av husen som Annie Sloan har besökt och fotograferat för sin kommande bok.

Bild: från Stola Herrgård (Storegården)

Vi tror att detta blir en helt oförglömlig dag. Vill du också vara med? Om du vill, gäller följande:

Kostnader för dagen är 499:-/per person. Där ingår workshoppen i båthuset, resan T o R till Stola, inträde och guidning på herrgården, frukostfika och lunch. OBS! Vi beräknar vara åter på Storegården runt kl.18.00.

Anmälan sker via e-post till följande adress: boras@storegardencountryliving.com

Därefter får du information gällande betalning. Din plats säkras först efter vi har tagit emot betalningen.

Först-till-kvarn principen gäller och det finns ett begränsat antal platser, så kom gärna med din anmälan så fort som möjligt.

Om du har några frågor om resan/dagen kan du skiva dessa till samma adress som anmälan skickas till.

Välkommen med på en fantastiskt rolig dag!!
Kram,






Bild: från Stola Herrgård (Storegården)

2014-08-03

knäckig blåbärspaj serveras ur en läcker ugnsform


Ugnsformer finns i tre olika storlekar. Pris från 159:- till 275:- 

Liten skål 25:- 


Knäckig paj 

150 gram smör 
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl 
2 dl strösocker 
1/2 dl vispgrädde 
1/2 dl ljus sirap 
1/2 tsk bakpulver 

c:a 4-5 dl blåbär kan bytas ut mot hallon, rabarber el. 4-5 st äpplen. 
Skala/skiva äpplen. Tillsätt socker och kanel/kardemumma om du gillar det till äpplena. 

Smält smöret och lägg i de övriga ingredienserna i kastrullen. Lägg bären/rabarbern/äpplen i en ugnsfast form och bred över blandningen. 175 grader i c:a 25 minuter eller tills ytan har fått färg och ser knäckig ut. 

Rårörd vaniljvisp 

3 st ekoäggula 
1 dl florsocker 
5 dl vispgrädde 
1/2 - 1 tsk vaniljpulver 

Vispa äggulor med florsocker samt vaniljpulver. Vispa grädden och blanda i äggulorna. 

Pajen avnjutes med en rejäl klick vaniljvisp helt enkelt. Pröva och njut!

Nina