2014-08-03

knäckig blåbärspaj serveras ur en läcker ugnsform


Ugnsformer finns i tre olika storlekar. Pris från 159:- till 275:- 

Liten skål 25:- 


Knäckig paj 

150 gram smör 
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl 
2 dl strösocker 
1/2 dl vispgrädde 
1/2 dl ljus sirap 
1/2 tsk bakpulver 

c:a 4-5 dl blåbär kan bytas ut mot hallon, rabarber el. 4-5 st äpplen. 
Skala/skiva äpplen. Tillsätt socker och kanel/kardemumma om du gillar det till äpplena. 

Smält smöret och lägg i de övriga ingredienserna i kastrullen. Lägg bären/rabarbern/äpplen i en ugnsfast form och bred över blandningen. 175 grader i c:a 25 minuter eller tills ytan har fått färg och ser knäckig ut. 

Rårörd vaniljvisp 

3 st ekoäggula 
1 dl florsocker 
5 dl vispgrädde 
1/2 - 1 tsk vaniljpulver 

Vispa äggulor med florsocker samt vaniljpulver. Vispa grädden och blanda i äggulorna. 

Pajen avnjutes med en rejäl klick vaniljvisp helt enkelt. Pröva och njut!

Nina 

Inga kommentarer: