2014-04-04

Keylimecurdpaj

Här kommer ett recept som ni kan testa kanske till påsken. Ett perfekt avslut för den sötsugne. Smakar sötsliskigt verkligen och ja precis som det skall vara. Limecurden hittar ni hos oss och ja hela burken går åt i denna kaka/paj så bäst att köpa två som man kan ha på rostmackan också....


Key Lime Curd pie 6-8 portioner

8 digestivekex
50 gram smör (och ja tänk inte ens tanken på att ta margarin. Ett stort NEJ till margarin)

1 burk kondenserad mjölk (hittar du vid bakhyllan i butiken)
4 äggulor
2 dl Thursday Cottage Lime Curd HELA burken vill säga (hittar du hos oss, välkommen! )

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader.
Krossa kexen i en matberedare om du är lat annars  krossa med slev, gaffel, ta nåt bara som kan krossa kexen.Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna. Tryck ut kexsmulorna i en kak eller pajform med löstagbar botten. Förgrädda pajskalet i 5 minuter och låt den svalna.
Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
Vispa ihop den kondenserade mjölken och äggulorna i en bunke, blanda ner Limecurden. Häll i formen, ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Låt pajen svalna innan den serveras.
Serveras med frukt,bär och en klick grädde om så önskas. Smaskens!




Hmmm gissa vilka som är köpeäggen ? 
Var tvungen att smaka lite.. 


Inga kommentarer: