2013-10-19

Müsli



Hemmagjord müsli är så enkelt att göra och så himla gott. Inga knepiga tillsatser och tonvis med socker. Perfekt till frukost, mellanmål eller när man är sugen på nåt gott. Turkisk yoghurt lite müsli nån god sylt eller curd och du har en snabb urgod dessert. 
Ska testa att baka lite kakor med müslin...återkommer.


RECEPT

7 dl havregryn
7 dl rågflingor
1 dl havrekli
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl mandel hackat grovt
1 dl linfrön
1 dl kokosflingor
3 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1-2 dl russin efter tycke och smak
1/2 dl råsocker 
2 nävar hackade aprikoser eller något annat smarrigt i som man gillar.

1.Ta fram en stor skål/plastbytta. Blanda havregryn, rågflingor, kokosflingor, linfrö, havrekli och råsocker. Släng i nötterna och fröna och blanda i flingblandningen.
2. Häll på vatten och olja och blanda väl.
3. Bred ut blandningen i en långpanna. Rosta mitt i ugnen på 175° varmluftsugn i ca 30-40 min . Ta ut och rör om i blandningen ibland tills allt är torrt.
4. Skär aprikoser i mindre bitar. Släng i russin och aprikos när blandningen svalnat. Förvaras fördelaktigt i en snygg burk på bänken. 
(Vi har faktiskt läckra i butiken med porslinslock. Pris från 45:- till 69:- japp syns på bild.)
Ät och njut när andan faller in! 

Prova vetja!

Nina 

Inga kommentarer: