2013-05-30

Cool sommar

Känns det inte som sommar idag? 
Nu börjar väl trädgårdsfestsäsongen, eller hur?

Goda vänner, plockmat, lite mysig musik - och någonting kallt i glaset.

Fram med ishinken!

Festligaste varianten är champagneskålen.




Klart skålen kan fyllas med massor av is PLUS annat sällskap än just champagne



Har du en stor/bred champagneskål passar den utmärkt även till att hålla mat kyld - och ser så inbjudande ut.
Här ostron, som ligger i egna skal. Annars lägger man maten i små skålar eller på tallrikar, uppe på isen.


Just nu har vi två olika champagneskålsmodeller på Storegården 
(finns i Borås butiken - kan även hämtas i Alboga om du hör av dig till oss innan)


FÖRSLAG PÅ FRÄSCHA TRÄDGÅRDSSNACKS 
(se även tidigare blogginlägg om du vill)...


Pesto på ruccola och mandel

Riv 100gr parmesan och lägg in i matberedare tillsammans med 250 gr ruccola blad, 100gr mandel (med skal kvar) & 4st klyftor vitlök. Kör maskinen tills allting är väl ihophackat. Sänk hastigheten på maskinen och häll på ca. 2 dl olja (olivolja eller rapsolja - både fungerar jättebra med ger lite olika karaktär till peston) ganska sakta. Fortsätt att köra matberedaren en stund till. Peston är klar när du har uppnått onskad konsistens. Tycker du att peston är för torr är det bara att hälla i lite mer olja och blanda en gång till. Smaka av med salt och peppar


Färskost med stjälkselleri och gräslök

Fin hacka stjälkselleri och gräslök. Blanda ihop med färskost. Vi använde ricotta. Det går också bra med Phildelphia. Smaka av med salt och peppar.

Yum.

Kram,

Inga kommentarer: