2012-06-26

Färdig!

Nej, inte med ALLT, men denna färgprovskylt blev klar ikväll (kanske kan du se att den knallröda rutan fortfarande var blöt när jag tog kortet)...


Bara 17 dagar kvar och massor av saker att måla. MÅSTE SÄTTA FART!

Förutom att måla så har jag packat upp engelska nyheter som levererades till butiken idag. Allt ska fram tills på torsdag.

Rea på kläder och nyheter på inredningsfronten (och målkarpenseln i en burk färg HELA tiden). Då vet man att man lever.

Nu bingen (säger man så på svenska? Hoppas inte jag precis skrivit nåt jättefel :))
Kram,

2012-06-22

Projekt

Den 14-15:e juli ska vi ställa ut några målade möbler på Bokcaféet i Od i samband med deras stora bokmässa. En del av temat på mässan är det hållbara samhället, så Annie Sloan chalk paint passar in så bra där.

Rummet vi ska håller till på ligger i en härlig, gammal flygelbygnad vid Ods prästgård, precis intill Bokcaféet.  Där inne ser det ut så här idag:


Här är ett golvplan (i fall om du, som jag, är nerdig när det gäller rumsplanering)


När jag hade gjort ritningen insåg jag att utrymmet är ganska stor. Vi kan inte plocka möbler som idag står i butiken, därför att butiken kommer då att se heltokig ut. 

Då har vi att göra!

3 veckor kvar. 

Tiden går fort.

Håll tummarna för oss.

När det regnar får vi hålla oss till de få lediga utrymmen som finns.
Vill man handla, får du klättra över oss ibland
Igår hade vi tur med vädret - ingen regn och inte så blåsigt
Det var jättehärligt att kunna tapetsera en skärm utomhus.
Ha en härlig dag!



GLAD MIDSOMMAR

Idag är butiken stängd och vi firar Midsommar.
Under helgen (lördag & söndag) har vi öppet precis som vanligt klockan 12-16.

Ha en underbar dag!

2012-06-14

Spindel till flagga

Ibland blir man väääääldigt hema blind.

Kolla hur jag hade målat byrån. Kände att någonting var fel, men kunde inte se vad det var:


Sedan insåg jag, mitt under Jubileums festen att jag hade missat att "klippa av" vissa, viktiga delar. Jag hade målat en spindel ju!

Nu är det åtgärdat....

FLAGGA (FLAG)
men sämre bildkvalité:)
but worse picture quality:)
Kallas sånt för bildblindhet, tror du?

Kram,


Före- och efter: Angelicas soffa/säng

Har du hittat vår Annie Sloan Chalk Paint grupp på Facebook?

Om inte, rekommenderar jag att du genast hänger med. Bland annat lägger medlemmar upp bilder på sina fina projekt.

FÖRE: Angelicas soffa
Den har det jag beskriver som "good bones"
Vill du se hur Angelicas soffa blev efter ommålning kan du klicka HÄR. Då kommer du till gruppens sida på Facebook. Alla som vill kan gå med i gruppen.

Välkommen!

Och grattis Angelica till din vackra, nya säng!!

Kram.


2012-06-13

nya saker...

Idag blev det en ny, fin grind monterad i butiksträdgården. Ut med den gamla, vita. In med den nya grå-gröna...


Och jag målade färdigt en ny öppettider-skylt, som ska göra debut imorgon. Ut med den gamla svart-vita. In med den nya svart-vita.

Målad med....kan du gissa?
Självfallet var det Annie Sloan paint.
Ses i butiken imorgon - kanske?

Kram,

2012-06-10

2012-06-08

Recept på rabarber- och ingefärasylt

Resultatet av gårdagens syltkokning...


Jag har också fått frågor om receptet, så här kommer det...

2 kg rabarber
2 kg socker (jag blandade råsocker och strösocker)
75 g ingefärabit
saften av 2 st citroner

Putsa, tvätta och torka rabarbern. Skär i längder på ca. 2,5 cm.

Lägg rabarbern i en skål, blanda med sockret. Låt stå övernatten i kylskåpet.

Nästa dag: lägg rabarber-sockblandningen i en kastrull med tjock botten. Tillsätt citronsaft och ingefärbiten (du kan även göra några hack med kniv på ingefärabiten så att smaken läcker ut).

Koka upp. Rör om då och då. Sylten får inte fastna i kastrullbotten.

Låt sylten kokar ordentligt. Temperaturen ska nå ca. 105 grader. Testa att sylten är klar genom att lägga en tesked av den på en kall tallrik. Börjar den att stelna är den klar.

Skumma av (om de behövs)

Häll upp i rena burkar (ta bort ingefärbiten innan förresten) och försegla med sylten fortfarande är varm.

Lycka till!
Kram,


2012-06-07

Dags att sylta

Jag ÄLSKAR rabarber.

Igår plockade vi rabarber och tänkte göra både paj och sylt.


Sedan upptäckte jag att receptet för rabarber och ingefära sylt som jag hade blivit jättesugen på krävde att frukten skulle kombineras med sockret och övernatta i kylskåpet. Jag brukar inte vara bra på att laga mat i flera steg, med väntetid emellan.

Paj bakades och åts upp (gissa vem som åt mest?!) igår.

Sylten, ja, det fick bli syltkokning klockan 7 imorse. Hade inte hunnit senare under dagen annars. Det var en världs först för mig kan jag säga. Kände mig som en riktigt farmer´s wife.

Fick tillfälle att testa nya syltkoknings-hjälpmedlet som vi har köpt hem till butiken, nämligen stortratten (har ingen aning vad man ska kalla den egentligen, men stortratten låter väl fint). Den fick definitivt tummen upp. Man bara ställer den i halsen på burken innan man häller i sylten och då slipper man få en massa spill på burken. Enkelt och genialiskt!


Ytterligare en sak vi har tagit hem som underlättar mycket är burkar med lock i två delar. När man har fyllt burken lägger man bara på den platta hatten. Sedan drar man på ringen, när burken har kallnat. Då bränner man inte fingrarna! Fiffigt, eller hur?!


Sist, men inte minst har vi också tagit hem riktiga sylt termometrar. Då VET man om sylten är klar, eller inte, utan att behöver hålla på att testa på en tallrik - typ tusen gånger (och bränner fingrarna på köpet...brukar jag lyckats göra). Nu räckte det med en enda test, när termometern visade ca. 105 grader.


Och hur smakade mästerverket då?

Det vet jag faktiskt inte. Smaken var OK när det var varmt (när smaklökarna var helt mätta och inte kände av så mycket därför att näsan hade vistats över kastrullen medan jag hade rört om), men jag har inte testat sedan sylten har kallnat, med hela smaksinnet i funktion.

Tänkte kanske prova till en liten ostbricka i helgen.

Tror jag kan hålla mig till dess.

Ska du koka sylt nu när alla härliga, svenska frukter börjar mogna? 

Har du en favorit?

Sköt om dig.
Kram,



2012-06-05

Kalas på första sidan

Allingsås Tidning vald en bild från vår Jubileum Afternoon Tea till sin första sida i måndagens tidning.

Anne-Maj och Barbro på ATs första sidan
Artikeln inne i tidningen blev en helsida dessutom, med jättehärliga bilder. 


Ett stort tack till journalisten Björn Dinau och fotografen Mikael Svensson på Alingsås Tidning som ville uppmärksamma vårt kalas på detta vis.

Long live the queen!!

2012-06-04

Bilder från Diamond Jubilee Afternoon Tea

Som lovat, här kommer några bilder från tekalaset igår. Alla är inte med på bild, då det var några som var "camera shy" och inte ville vara med, men vi alla andra blev förevigade tillsammans med engelska drottningen (nästan:).

Medan jag skriver detta inlägg har jag Jubileum Konserten från London på TV i bakgrunden. Vilken tur att vädret i Storbritannien är fin ikväll så att konserten kan genomföras på ett behagligt sätt, till skillnad från festligheterna på Thamesen igår. Inte undrar på att Prince Philip har fått urinvägsinfektion...en 90-åring ska inte behöva stå ut i fukten och kylan i två dagar (ingen annan, oavsett ålder för den delen heller). Vi får hoppas att han snart repar sig.

Men åter till gårdagens kalas - tack igen alla som var med och firade med oss. Ett speciellt tack vill jag även rikta till Gerd, Phobe, Stina och Mathilda, som svarade för all matlagning och servering. Ni är underbara!

Önskar dig en fin kväll.
Kram,
även lokaltidningen ville få en bild på drottningen av Alboga
Hon heter Monica:) + hennes sällskap heter Diana. Det är
faktiskt sant!! hihi
Här är Carina som har bloggen Room of Karma.
Du kan läsa om afternoon tea hos oss på
hennes härliga blogg genom att klicka HÄR 
vad te luktar gott!