2012-06-08

Recept på rabarber- och ingefärasylt

Resultatet av gårdagens syltkokning...


Jag har också fått frågor om receptet, så här kommer det...

2 kg rabarber
2 kg socker (jag blandade råsocker och strösocker)
75 g ingefärabit
saften av 2 st citroner

Putsa, tvätta och torka rabarbern. Skär i längder på ca. 2,5 cm.

Lägg rabarbern i en skål, blanda med sockret. Låt stå övernatten i kylskåpet.

Nästa dag: lägg rabarber-sockblandningen i en kastrull med tjock botten. Tillsätt citronsaft och ingefärbiten (du kan även göra några hack med kniv på ingefärabiten så att smaken läcker ut).

Koka upp. Rör om då och då. Sylten får inte fastna i kastrullbotten.

Låt sylten kokar ordentligt. Temperaturen ska nå ca. 105 grader. Testa att sylten är klar genom att lägga en tesked av den på en kall tallrik. Börjar den att stelna är den klar.

Skumma av (om de behövs)

Häll upp i rena burkar (ta bort ingefärbiten innan förresten) och försegla med sylten fortfarande är varm.

Lycka till!
Kram,


Inga kommentarer: