2011-06-20

Recept

Jag har fått frågor ang. recepten på "nibbles" som vi hade gjort som tilltugg till drinken som vi serverade i båthuset i lördags när Michael gästade oss.

Varsågod...
pesto
Riv 100gr parmesan och lägg in i matberedare tillsammans med 250 gr ruccola blad, 100gr mandel (med skal kvar) & 4st klyftor vitlök. Kör maskinen tills allting är väl ihophackat. Sänk hastigheten på maskinen och häll på ca. 2 dl olja (olivolja eller rapsolja - både fungerar jättebra med ger lite olika karaktär till peston) ganska sakta. Fortsätt att köra matberedaren en stund till. Peston är klar när du har uppnått onskad konsistens. Tycker du att peston är för torr är det bara att hälla i lite mer olja och blanda en gång till. Smaka av med salt och peppar om det behövs (det gjorde inte vår pesto - och den serverades dessutom på små, salta kex, så vi behövde definitivt ingen extra salt).

Peston kan man har i en tätsluten kontainer i kylskåpet upp till en vecka.

färskoströra
Fin hacka själkselleri och gräslök. Blanda ihop med färskost. Vi använde ricotta. Det går också bra med Phildelphia. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer: